Report

Návrat domů se Tygrům nepovedl. Od Kladna inkasovali osm branek

Liberec – První třetina zápasu s Kladnem nabídla po dvou gólech na obou stranách, ta pravá divočina ale přišla až v prostřední části. V ní se totiž skóre přelévalo na obě strany, načež se Rytíři dostali do dvoubrankového trháku. V poslední periodě se Liberec ještě pokoušel s utkáním něco udělat, trefovali se však už pouze hosté.

Hned ve 2. minutě se Tygři dostali do vedení, když přečíslení dva na jednoho zužitkoval T.J. Melancon. Poté ale z hranice brankoviště vyrovnal Eduards Tralmaks. Následně se parádní ranou do horního rohu prosadil Jakub Rychlovský, jenže Kladenští ještě před první sirénou znovu srovnali. Antonín Melka byl před Paříkem nejdůraznější a protlačil puk za jeho záda.

Na začátku druhé části využil přesilovou hru Jakub Rychlovský, který měl po skvělém pasu Faška-Rudáše snadnou práci. Rytíři ovšem znovu bleskově zareagovali trefou Radka Smoleňáka. Už ve 26. minutě se právě Radek Smoleňák radoval ze svého druhého gólu, po němž Lukáše Paříka vystřídal v liberecké bráně Daniel Král.

Také Tygři ale přišli s rychlou odpovědí. Po chybě hostů v obranném pásmu se puk dostal k Adamu Najmanovi a ten ho z levého kruhu poslal pod břevno. Nicméně ani to nebylo vše. Ve 36. minutě doklepl za Krále vyraženou střelu Václav Veber a o chvíli později zužitkoval přesilovku Jiří Ticháček.

Do závěrečné části tak šli svěřenci Filipa Pešána s dvoubrankovým mankem. Už po čtyřiceti vteřinách však bylo ještě hůř, když po povedené kličkované Krále překonal Jakub Klepiš. Severočeši se poté snažili utkání aspoň zdramatizovat, na kladenskou defenzivu už ale další recept nenašli. Za hosty navíc ještě přesilovku pět na tři využil Eduards Tralmaks, jenž upravil výsledek na konečných 4:8 z pohledu Tygrů.



Trainerstimmen

Boris Žabka
Bílí Tygři Liberec
„V první řadě gratulujeme soupeři k výhře. Je nám strašně líto, že se nám před domácím vyprodaným stadionem nepovedlo zvítězit. Šli jsme třikrát do vedení a v podstatě okamžitě jsme zase inkasovali. To nám zápas strašně zkomplikovalo. Nakonec se štěstí otočilo k soupeři. Pokusili jsme se poté otevřít hru a ještě s tím něco udělat, ale šance, které jsme měli, jsme bohužel neproměnili."
Pavel Skrbek
Rytíři Kladno
„Nevím, jestli byli v utkání tak dobří útočníci, nebo obrany tak špatné. V půlce zápasů padlo už osm gólů a nakonec jich bylo dvanáct. Byla to zkrátka přetahovaná. Zlom nastal ve chvíli, kdy jsme soupeři odskočili na 6:4. Když jsme poté vstřelili další dvě branky ve třetí třetině, bylo po zápase."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner